BrusselArt

Verken de stad met Brukselbinnenstebuiten

01/01/2019 tot 31/12/2019 - 00:00u tot 00:00u

Brukselbinnenstebuiten organiseert creatieve stadstoers. Te voet, met de bus of met de fiets laten ze je kennis maken met verschillende Brusselse wijken!

Het volledige aanbod kan je terugvinden op de website van Brukselbinnenstebuiten >>>

Contactinfo
Anne Brumagne
E: bruksel@skynet.be
T: 02 218 38 78

 

 

Toer in de kijker | Street><Art 

De Brusselse straten zijn een grote straatkunstgalerij. Graffiti, tags, flops, stickers, sjablonen, stencils... ze duiken onverwacht op. Van werken die zich inschakelen in een artistieke traditie tot zuiver vandalisme: de diversiteit is enorm. Net zoals de stad is straatkunst vaak confronterend. Wat voor de ene choquerend vandalisme is, mag voor de andere nog wat meer provoceren. De overheden gaan er dan ook op verschillende manieren mee om: bestraffen, aanvaarden, bestrijden of recupereren, het kan allemaal. Een Brukselgids neemt u mee door de straatgalerij in de kanaalzone en schrijft de grote lijnen en de kleine lettertjes van de graffiti voor u uit. Over Ralers, Créons, CTS, OakOak en de anderen. En uiteraard ook over grootmeester Bonom.

Praktische informatie

  • Per gids maximum 25 deelnemers
  • Prijs €190, meer info over de tarieven >>>
  • Je kan de Paspartoe gidsenbon aanvragen voor de toer, daardoor wordt 80% van de kostprijs terugbetaald, je betaald dan slechts €37. 
    Meer info over het aanvragen van de VGC Paspartoe gidsenbon hier >>>>
  • Er is op voorhand altijd contact tussen de groepsbegeleider en het Brukselsecretariaat  om tot goede afspraken te komen en om een verkenning te kiezen die aansluit bij de interesse van de groep.
  • De verkenningen zijn op verschillende plaatsen in Brussel. Een geschikte plaats om te starten wordt afgesproken. 

 

 

Extra info