BrusselArt

Over BrusselArt

Lasso werkt tweedelijns, en ondersteunt via een aantal manieren professionals uit de welzijns- en socioculturele sector die aan de slag willen rond cultuur én professionals uit de culturele sector die specifieke inspanningen willen leveren om kwetsbare groepen te bereiken.


INFORMATIE EN ADVIES
Ben je op zoek naar een culturele uitstap met je groep? Of heb je altijd al eens een theaterproject of artistiek atelier op poten willen zetten? Zoek je artistieke projecten waarbij je als groep kan aansluiten? Dan helpen we je graag verder! Lasso biedt persoonlijk advies aan welzijnsgroepen en socio-culturele verenigingen, die in het bijzonder werken met kwetsbare groepen om de weg te vinden naar het rijke culturele Brusselse aanbod. We komen graag bij je langs voor een gesprek.


INSPIRATIE www.brusselart.be
Op www.brusselart.be kan je kennismaken met tal van Brusselse culturele organisaties en evenementen en vind je inspiratie over wat er allemaal met je groep op cultureel vlak mogelijk is. De partners van ons project engageren zich om extra inspanningen te doen voor groepen kwetsbare volwassenen en staan open voor vragen op maat van jouw groep.


SAMENWERKING MET CITIZENNE
In het kader van dit project werkt Lasso nauw samen met Citizenne. Onder de noemer 'Op zwier door cultureel Brussel' neemt Citizenne je groep mee op pad in de stad en laat hen proeven van cultuur in de brede zin van het woord. Ze verzamelden een hele kalender aan culturele activiteiten met aangepaste, speelse omkadering. Je kan als groep aansluiten bij een activiteit, of een activiteit op maat aanvragen. Bekijk hier het aanbod >>>


NETWERKMOMENT
Met het jaarlijks netwerkmoment willen we groepsbegeleiders die culturele uitstappen plannen en publiekwerkers van culturele instellingen in contact brengen met elkaar. Wat staat er op het programma van de Brusselse culturele huizen? Op welke manier kan ik met mijn groep zo’n activiteit bijwonen? Hoe bereiken we met onze programmatie bepaalde doelgroepen? Welke omkadering is er voorzien op maat van groepen en hoe kunnen de culturele instellingen ervoor zorgen dat   geïnteresseerde groepen zich welkom voelen? Uitwisseling en een persoonlijk gesprek over deze thema’s: dat is het concept van het netwerkmoment.


BEMIDDELING EN COACHING
Wil je een langdurige samenwerking opzetten met een cultuurpartner, denk je aan een project rond co-creatie, een participatief traject met één of meerdere cultuurhuizen enz… Organisaties die net dit stapje verder willen gaan kunnen ook beroep doen op de bemiddeling of coaching van Lasso.


DOCUMENTATIEwww.lasso.be
Zoek je meer informatie over cultuurparticipatie in Brussel of interessante praktijkverhalen over sectoroverschrijdende samenwerkingen? Dan kan je terecht op www.lasso.be  Heb je zelf een samenwerking of project dat je graag eens in de kijker wil zetten? Laat het ons dan zeker weten, we zijn steeds op zoek naar vernieuwende initiatieven voor artikels.


CONTACTINFO
Heb je een vraag over kunst & cultuur aarzel dan niet om contact op te nemen!
Marijke Van Hassel, marijke.vanhassel@lasso.be
Naomie Mawete Tuana, naomie.mawetetuana@lasso.be 

T 02 513 15 90. Meer info >>>

Het project ‘BrusselArt’ wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse minster bevoegd voor Brussel.